Belépés
Szolgáltatás Építőipar/ mérnöki szolgáltatás

Talajradar, 3D georadar és rétegrend vizsgálat

Forgalmazza:

Z-MILAN \'92 Kft.

Kérjen ajánlatot

Értékelés (átlag 5 / 1 értékelés)
Azonosító: Z-3835-0004

Ismertető

A Z-MILAN '92 kft. precíz mérési technológia alkalmazásával sokrétű rétegrend meghatározásra képes. Talajradarjaink képesek akár 11 méteres mélységig meghatározni az alattunk lévő talaj különböző rétegeinek elhelyezkedését, azok vastagságát, tagoltságát vagy éppen hiányát.


Miért lehet szükség a rétegrendek meghatározására?

Régészeti szempontpól elsősorban a 3D georadarunk által mért eredmények igazolásához használjuk. Igazolás esetén pedig a mért anomália keresztmetszetének rétegződéseit is meg lehet határozni.


Építőipari kivitelezések esetén az építmények alatti talajszerkezet rétegződésének megállapítására. Az épület alapjainak megfelelő mélységének meghatározására. Ingoványos vagy laza talajszerkezet esetén a megerősítések vagy oszlopok helyének pontos kijelölése, stb. Utó ellenőrzésre. Parkoló, járda vagy egyéb vízszintes felület vastagságának ellenőrzésére, valamint az alatta lévő talajszerkezet megfelelő tömörítettségének ellenőrzésére.
Tervezést, építőipari kivitelezést megelőző vagy közbeni vizsgálat, esetleg utó ellenőrzésre. Régészeti feltárás elősegítésére. A rétegrend vizsgálata során feltárásra kerülnek a föld alatti vezeték és csatorna hálózatok is. A Z-MILAN '92 Kft. valamennyi területen precíz és pontos mérési eredményeket szolgáltat.


Méréseink során a mért adatok azonnal megjelennek a kijelzőn, melyek egyetlen gombnyomással elmenthetőek. Megrendelőinknek nem kell napokat vagy heteket várni az eredményekre. A rétegrendek vizsgálatával az épített és természetes talajszerkezetek egyaránt mérhetőek és láthatóak. Így akár az is megállapítható, hogy egy adott betonozás vastagsága az előírtaknak megfelelő-e vagy sem?! Megfelelően lett-e a talaj előkészítve?!
Kivitelezői oldalról nézve a későbbi kivitelezési hibák jelentős csökkentése minden céget megkímél egy későbbi pereskedéstől vagy kötbér fizetéstől. Megrendelői szemmel nézve pedig utólag is ellenőrizhetővé válik a kivitelezés. A közművek megfelelő helyre történt beépítése, stb.

 

Z-MILAN '92 Kft.
30/527-2792
info@z-milan.hu

www.talajradar.com

Vélemények

Ez is érdekelheti