Egri Kékfrankos
Forgalmazza:
Thummerer PincészetKérjen ajánlatot
Ismertető
Védett eredetű classicus száraz rozé bor.
Termőhely: Egri Borvidék, Szomolya Nagyvölgy-tető.
Az ültetvény: Guyot művelésmód; 240x100 cm-es sor- és tőtávolság. Gyengén bázikus, agyagbemosódásos barna erdőtalaj.
Évjárat, borkészítés: A nyárvégi időjárás hűvösre fordulása miatt kicsit késett a szüret.
Az országosan nagy esőzés az egri borvidéket megkímélte, így 2014-ben is szép illatokkal és szép savakkal lehetett szüretelni. Reduktív technológia, irányított erjesztés 12°C-on, palackozásnál
megőrizve a természetes erjedési CO2 tartalom egy részét.
Borleírás: Hagymahéj színű, cseresznyés árnyalatokkal, intenzív, friss, üde illat. A Kékfrankos gyümölcsös jegyei és a Merlot fűszeressége egészítik ki egymást.
Alkohol: 12,5%, sav: 6,0 g/l.
Ajánlás: Könnyű halételekhez, köszöntő falatokhoz, nyári estéken hűsítő borozgatáshoz, 8-9°C-on fogyasztandó.
Tárolása: A palackok fektetve, lehetőleg állandó hőmérsékletű, hűvös, jó levegőjű helyen, fénytől védve tárolandók.
- Egri Borvidéki Borverseny 2015 - Ezüstérem