Belépés
Termék Gépjármű

Gépjármű tartósbérlet, flottakezelés

Kérjen ajánlatot

Értékelés (átlag 0 / 0 értékelés)
Azonosító: gtf-4087-97

Ismeretető

GYIK, avagy Hasznos Információk

 

 

Ki az a Nelson Flottalízing (NF) és mivel foglalkozik?

 

A NF egy cégcsoport tagja, melyet 1992-ben alapítottak. A mai napig magyar magánszemélyek a tulajonosai.

 

Sokan azt gondolják, hogy “tartós bérletet”, “flottakezelést”, “autópark menedzsmentet” kínálunk.

Valójában Teljes Mobilitást biztosítunk ügyfeleinknek. Ezt úgy érjük el, hogy az autók kezelésében hozzáértést és nyugalmat, szakmai támogatást nyújtunk, és még finanszírozást, pénzügyi előnyöket is biztosítunk hozzá.

 

Hány autót kezel a Nelson Flotta?

 

1500 autónk - közte személy és haszonjármű is - és 370 ügyfelünk van.

 

Kikkel és hol dolgozik/szolgáltat és hol vannak irodái?

 

Márkafüggetlenül dolgozunk és az egész országban szolgáltatunk. Az autóink egész Európa szerte közlekednek. Két irodát üzemeltetünk. A központ Székesfehérváron van, de Budapesten is létesítettünk egy irodát, telephelyet. Szolgáltatásainkat minősített alvállalkozókon keresztül terjesztjük ki.

 

Mi az a flottakezelés, autópark kezelés, tartós bérlet, operatív lízing?

 

A tartós bérlet és az operatív lízing egymás szinonímái. Azt a pénzügyi konstrukciót nevezzük így, amikor egy cég nem megvásárolja a használni kívánt eszközt, hanem bérli.

 

A flottakezelés vagy autópark kezelés pedig azt jelenti, hogy a Bérbevevő nem csak egy pénzügyi terméket (operatív lízinget/tartós bérletet) kap, hanem az eszközhöz további szolgáltatási elemeket is. Ilyenek lehetnek például a beépített szerviz és gumiabroncs díjak, de ide tartoznak a biztosítások és az adók is.

 

Ki veheti igénybe?

 

Magyarországon bejegyzett és működő vállalkozás.

 

Kinek jó a flottakezelés?

 

Minden olyan gazdasági társaságnak, aki szeretne élni a törvény adta pénzügyi előnyeivel, továbbá a főtevékenységére kíván fókuszálni, illetve felismeri és elfogadja, hogy a mennyiségi vásárlásaink és a szakembergárdánk következtében olcsóbban és jobban tudunk beszerezni, üzemeltetni sokmillió forintos eszközöket, beruházásokat.

 

Milyen pénzügyi előnyei vannak?

 

Ha egy eszközt valaki bérel, akkor a bérleti kalkuláció alapját (személyautónál is így van) nem a bruttó vételár képezi, hanem a nettó! A havi bérleti díjak elköltségelhetőek, míg a bérleti díjakra rakódó ÁFA tartalom a céges használat arányában visszaigényelhető.

 

Mivel a kalkuláció maradványértékes, így a havidíjak alacsonyabbak, mint egy normál hitel esetében.

 

A kalkulációba bele lehet építeni a szervizre és a gumiabroncsra vonatkozó átalánydíjakat is, így azok tervezhetőbbé és lineárisabbá válnak.

 

Milyen egyéb előnyei vannak?

 

A pénzügyi előnyökön túl, ne feledjük, hogy az autó fizikailag is használatra kerül, azaz, szervizelni, szezonálisan abroncsozni, estlegesen biztosítási kárügyintézni kell. A Nelson Flotta egyik szakterülete pont az üzemeltetési feladatok ellátása. Mennyiségi vásárlóként biztosítás, szerviz, alkatrész, tartozék kedvezményeink vannak, több száz minősített és szerződött partnerünknél. A gépjármű üzemeltetése során képződött számlákat szakembereink ellenőrzik, csak az indokolt és igazolható költségeket fogadjuk be. Mindezt úgy, hogy a Bérbevevőnek fentiekkel akár egyáltalán nem is kell foglalkoznia. Önnek nem kell olyan dolgokkal foglalkoznia, melyet mi jobban, gyorsabban és hatékonyabban elvégzünk. Kevesebb nyűg, erősebb bankszámla.

 

Jól hangzik, mit kell tennem, ha kiváncsi lennék egy ajánlatra?

 

A legjobb az, ha konkrét elképzelése van az autóról. A legegyszerűbb az interneten felkeresni a márka honlapját és a konfigurátorral összeállítani egy autót. Ha ez nem megy, már abból is tudunk dolgozni, ha ilyen szinten összeállt az autó, pl.: Ford Focus 1.6 TDCI 5 ajtós Trend. Innen már a saját flottás árunkon kérünk árajánlatot a forgalmazótól.

 

Kell még a futamidő és az éves futásteljesítmény elképzelés is. Pl.: 3 év és éves 30.000 km.

 

A cégemmel kapcsolatban milyen előírások, elvárások vannak?

 

Mivel minden ügyletnek át kell esnie egy banki bonitásvizsgálaton, ezért bizonyos alapfeltételeknek teljesülniük kell. Szerencsés, ha van legalább egy lezárt éve a cégnek, illetve nyereséget is termelt. Maga a vizsgálat ennél szélesebb körű, de ezek az alap paraméterek, amelyeknek teljesülnie kell.

 

Hol tudok Önökkel kapcsolatba lépni?

 

Az alábbi helyeken: Küldjön nekünk emailt és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

 

Még egy jó tanács a végére:

 

Ne feledje, sokmilliós eszköz beszerzéséről és üzemeltetéséről készül dönteni. Tájékozódjon és egyeztessen előtte széleskörűen. A termék bonyolult, így csak excel táblázatokat összehasonlítani nem vezet eredményre. Ez egy beszélgetős műfaj, ezért konzultáljon személyesen is velünk, mielőtt döntést hoz. Örömmel működünk közre.

 

 

Nelson Flottalízing

Önnel együtt haladunk

Vélemények